Aanvraag Energielabel

Energielabel aanvragen bij JM Energielabel - Hoe werkt het?

Na je aanvraag energielabel neemt ons energiedeskundige contact met je op om een afspraak te maken. Om je huis te verkopen is het verplicht om een definitief energielabel te hebben. Elk pand heeft in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Het kan zijn dat er na de bouw aanpassingen gedaan zijn gedaan aan je huis waardoor deze voorlopige energielabel te kort doet aan de huidige staat. Onze energiedeskundige komt dat beoordelen.
Aanvraag energielabel

Energielabel - de test

Aan de hand van je aanvraag energielabel komt de energiedeskundige je huis inspecteren. Dit gebeurt aan de hand van een landelijk softwareprogramma zodat elk huis op dezelfde manier beoordeeld wordt. Onze energiedeskundige kijkt o.a. naar:

  1. Bouwjaar van de woning
  2. Soort woning
  3. Naar het glas in de gehele woning
  4. De manier van isoleren van de buitenmuren
  5. De manier van isoleren van het dak
  6. De manier van isoleren van de vloer
  7. De manier waarop de woning wordt verwarmd (ketel of warmtepomp)
  8. De manier waarop de woning wordt geventileerd
  9. Soort warmwatervoorzienig
  10. Of er zonne-energie wordt gebruikt (zonnepanelen of zonneboiler)

Vraag direct een energielabel aan

nieuwe energielabel aanvragen

Hoe krijg jij het energielabel?

We meten de exacte maten van de vloeren, gevels, daken en ramen. Na het beantwoorden van alle vragen van het softwaresysteem wordt duidelijk welk energielabel er bij de woning hoort. Dit voeren wij in op het landelijk netwerk en dit systeem genereert het energielabel dat past bij jouw huis. Jij kunt jouw energielabel via je Digid-code opvragen en het pdf downloaden om bij je verkooppapieren te voegen. Heb je geen Digid-code dan sturen wij je het energielabel op.

Soort Energielabel

Met een energielabel kunnen kopers en huurders meteen zien of een woning energiezuinig is of juist niet. Een energiezuinige woning betekent immers een lage energierekening.

Hoe groener je huis hoe gemakkelijker je je huis kunt verkopen. A+++ is het meest energiezuinig/energieneutraal bij een energielabel G kun je overwegen om aanpassingen aan je huis te doen.

Bij het uitgeven van het label krijg je altijd een verbeteradvies.

Nieuwe energielabel aanvragen